Vestea Buna pentru vestigiile dacice.
Vestea Buna pentru vestigiile dacice.

Vestea Buna pentru vestigiile dacice. Vot favorabil în Comisia de Cultură a Camerei pentru preluarea cetăţilor dacice de către Consiliul Judeţean Hunedoara

Proiectul de lege prin care cetăţile dacice din Munţii Orăştiei ar putea fi preluate în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, după modelul celei de la Sarmizegetusa Regia, a primit marţi avizul favorabil al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor şi urmează să fie votat în plen.

Istoria noastra este importanta pentru acest popor si trebuie protejata prin lege, conservarea si exploatarea asezarilor dacice este necesara!

Potrivit timpurilor trecute, acest neam era unul viteaz si cu mult respect din partea temutilor inamici. Dintre toate popoarele cucerite de catre imperiul Roman, numai un singur popor are expuse busturi impresionante la Roma si Vatican. (Arcul lui Constantin si busturile dacilor din muzeul Vatican) Cu totii stim ca istoria este scrisa de catre Invingatori si cu toate acestea, dacii sunt aproape peste tot in cartile de istorie internationale si chear in cultura greciei antice. Haideti sa nu mai inventam un Brand de tara, atata vreme cat aceasta tara est deja un Brand.

Buna ziua.