Vestea Buna pentru vestigiile dacice.
Vestea Buna pentru vestigiile dacice.

Vestea Buna pentru vestigiile dacice. Vot favorabil în Comisia de Cultură a Camerei pentru preluarea cetăţilor dacice de către Consiliul Judeţean Hunedoara

Proiectul de lege prin care cetăţile dacice din Munţii Orăştiei ar putea fi preluate în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, după modelul celei de la Sarmizegetusa Regia, a primit marţi avizul favorabil al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor şi urmează să fie votat în plen.

Istoria noastră este importantă pentru acest popor şi trebuie protejată prin lege, conservarea şi exploatarea aşezărilor dacice este necesară!

Potrivit timpurilor trecute, acest neam era unul viteaz şi cu mult respect din partea temuţilor inamici. Dintre toate popoarele cucerite de către Imperiul Roman, numai un singur popor are expuse busturi impresionante la Roma şi Vatican. (Arcul lui Constantin şi busturile dacilor din muzeul Vatican). Cu toţii stim că istoria este scrisă de către învingători şi cu toate acestea, dacii sunt aproape peste tot în cărţile de istorie internaţionale şi chiar în cultura Greciei antice. Haideţi să nu mai inventăm un brand de ţară, atâta vreme cât această ţară este deja un brand.

Buna ziua.