Senator din  SUA interzica Autopilotul Tesla
Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Senatorul Edward Markey din USA este de parere ca autopilotul de la Tesla este un program de Marketing periculos. Senatorul a cerut costructorului Tesla Inc (TSLA.O) să renunțe la sistemul său automat de asistență la șofer, spunând că are „un nume înșelător în mod înșelător” și că este supus unei abuzuri potențial periculoase. El este de parere ca poate dauna foarte mult persoanelor si celor implicati in trafic. Catalogarea senatorului referitor la acest sistem este ca poate fi un pericol public si ca poate fi îmbunătățit.

Tesla a spus într-o scrisoare că a luat măsuri pentru a asigura implicarea șoferului cu sistemul și pentru a îmbunătăți caracteristicile sale de siguranță. Constructorul de automobile electrice a introdus anul trecut noi avertizări pentru luminile roșii de avertizare și semne de oprire „pentru a reduce riscul potențial de lumină roșie sau de a opri semnalizarea ca urmare a neatenției temporare a șoferului”, a spus Tesla în scrisoare.

Senatorul Edward Markey a spus că crede că pericolele potențiale ale pilotului automat poate fi foarte periculos. Dar el a cerut „rebrandingul și remarketingul sistemului pentru a reduce utilizarea greșită, precum și construirea de instrumente de monitorizare a șoferului de rezervă, care se vor asigura că nimeni nu adorme la volan”. Comentariile lui Markey au venit într-un comunicat de presă .

Senator din  SUA critica Autopilotul Tesla
Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Este adusa in discutia senatorului Tesla Model S implicat int din Gardena, California. În acel incident, vehiculul a ieșit din Autostrada 91, a aprins o lumină roșie și a lovit un Honda Civic din 2006, ucigându-și cei doi ocupanți ai săi. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor va organiza o audiere din 25 februarie pentru a stabili cauza probabilă a unui accident fatal de autopilot Tesla din 2018 în Mountain

Buna ziua.