Senator din  SUA interzica Autopilotul Tesla
Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Senatorul Edward Markey din USA este de părere că autopilotul de la Tesla este un program de Marketing periculos. Senatorul a cerut costructorului Tesla Inc (TSLA.O) să renunţe la sistemul său automat de asistență la șofer, spunând că are „un nume înșelător în mod înşelător” și că este supus unor abuzuri potențial periculoase. El este de părere că poate dăuna foarte mult persoanelor şi celor implicaţi în trafic. Catalogarea senatorului referitor la acest sistem este că poate fi un pericol public şi că poate fi îmbunătățit.

Tesla a spus într-o scrisoare că a luat măsuri pentru a asigura implicarea șoferului cu sistemul și pentru a îmbunătăți caracteristicile sale de siguranță. Constructorul de automobile electrice a introdus anul trecut noi avertizări pentru luminile roșii de avertizare și semne de oprire „pentru a reduce riscul potențial de lumină roșie sau de a opri semnalizarea ca urmare a neatenției temporare a șoferului”, a spus Tesla în scrisoare.

Senatorul Edward Markey a spus că el crede că pericolele potențiale ale pilotului automat pot fi foarte periculoase. Dar el a cerut „rebrandingul și remarketingul sistemului pentru a reduce utilizarea greșită, precum şi construirea de instrumente de monitorizare a şoferului de rezervă, care se vor asigura că nimeni nu adorme la volan”. Comentariile lui Markey au venit într-un comunicat de presă .

Senator din  SUA critica Autopilotul Tesla
Senator din SUA critica Autopilotul Tesla

Este adusă în discuţia senatorului maşina Tesla Model S implicată într-un accident din Gardena, California. În acel incident, vehiculul a ieșit din Autostrada 91, a aprins o lumină roșie și a lovit un Honda Civic din 2006, ucigându-i pe cei doi ocupanți ai săi. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor va organiza o audiere din 25 februarie pentru a stabili cauza probabilă a unui accident fatal de autopilot Tesla din 2018 în Mountain.

Buna ziua.