Samsung

Samsung Brandul Samsung Samsung Grup cu sediul în Samsung Town, cuprinde numeroase întreprinderi afiliate cele mai multe dintre ele fiind unite sub marca Samsung și este un conglomerat de afaceri sud-coreean. Samsung a fost fondat  în 1938 ca societate comercială. Samsung intra in industria electronică la sfârșitul anilor 1960 și a construcțiilor navale și industriale la mijlocul anilor 1970; aceste domenii au stimulat creșterea ulterioară a acestuia. În urma morții lui Lee în 1987, Samsung a fost separat în patru grupuri de afaceri – Samsung Group, Shinsegae Group, CJ Grup și Hansol Grup. Din 1990, Samsung a globalizat din ce în ce mai mult activitățile sale și electronicele; în special, telefoanele sale mobile și semiconductoarele au devenit cea mai importantă sursă de venit.

Cele mai cunoscute firme afiliate Samsung sunt: Samsung Electronics (cea mai mare companie de tehnologie a informației din lume măsurată până în 2012 ca venituri și a patra ca valoare de piață), Samsung Heavy Industries (al doilea cel mai mare constructor de nave din lume, măsurat până în 2010 după venituri) și Samsung Engineering și Samsung C&T (a treisprezecea respectiv a treizeci și șasea companie din lume din domeniul construcțiilor).Alte filiale notabile sunt: Samsung Life Insurance (a paisprezecea cea mai mare companie de asigurări de viață din lume), Samsung Everland (administratorul Everland Resort, cel mai vechi parc tematic din Coreea de Sud) și Cheil Worldwide (a cincisprezecea cea mai mare agenție de publicitate din lume măsurată după veniturile din 2012).

Samsung are o influență puternică asupra Coreei de Sud pe dezvoltarea economică, politică, media și cultură și a fost o forță motrică majoră în spatele „Miracle on the Han River”. Companiile sale afiliate produc aproximativ o cincime din totalul exporturilor din Coreea de Sud.[Veniturile Samsung au fost egale cu 17% din PIB-ul Coreei de Sud de 1.082 miliarde de dolari americani.

Buna ziua.
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security