Petrolul si bursa. Nu intamplator am ales acest titlu pentru cititori, in aceasta perioada cand economiile sunt greu incercate si pretul petrolului este la un nivel istoric. In prima faza am incercat sa facem un mic studiu personal si dupa o analiza am ajuns la concluzia ca aceasta criza economica mondiala este comparabila cu cea din 1928 si impactul supraproductiei a dus acesta criza pana in 1933.

Criza economică a avut efecte devastatoare, atât în țările puternic industrializate, cât și în cele mai puțin dezvoltate. Mineritul și exploatarea lemnului au avut probabil cea mai dramatică scădere, deoarece cererea scăzuse puternic iar alternativele de reangajare a muncitorilor mineri sau forestieri în alte sectoare erau cele mai reduse.

Schimbarea indicatorilor economici 1929-1932

Statele Unite ale AmericiiMarea BritanieFranțaGermania
Producție industrială−46%−23%−24%−41%
Prețuri angro−32%−33%−34%−29%
Comerț extern−70%−60%−54%−61%
Șomaj+607%+129%+214%+232%

Ce a generat aceasta criza ulterior?

Aceasta Criza economica a avut ca efect creșterea rapidă a inflației și a șomajului, oameni au rămas fară un loc de muncă prin concdiere si astfel de la 3,5 milioane de șomeri până la criză, au devenit 15 milioane în timpul crizei. Majoritatea băncilor au dat faliment prin retrăgerea masiva de economii. Intreprinderi care au dat faliment si venitul național USA a scăzut cu aproximativ 30%.

Petrolul si bursa

 Bursa de pe Wall Street

ce fenomen a avut loc din cauza speculațiilor din anii 1929 și a nereglementării sistemului bancar și bursier. Sute de mii de americani investeau pe bursă în acțiuni dintre care multe nu valorau sumele pentru cât se tranzacționau. Mulți dintre jucătorii de pe bursă investeau bani împrumutați.  Astfel au apărut „bulele speculative”. După un vârf înregistrat la 3 septembrie 1929 de 381.17, la 24 octombrie 1929 indicele Dow Jones a scăzut (s-au spart bulele speculative). Bursa era caracterizată prin faptul că, datorită panicii, toată lumea dorea să-și vândă acțiunile și foarte puțini erau dispuși să cumpere acțiuni, astfel că valoarea acțiunilor a scăzut dramatic.

Cei ce au avut de castigat si au rezistat in timpul crizei economice din 1929 au fost cei ce au investit in aur si terenuri .

Petrolul si bursa

Pretul petrolului in 2020 si criza istorica.

In 2020 Prețul barilului de petrol fluctuează puternic, atingând chiar și un minim de 0.10 dolari. Carantina mondiala impusă în majoritatea economiilor lumii a micșorat cererea de petrol. Statele Unite are creșteri in scadere la un nivel istoric. Este greu de crezut ca problemele din industria petrolului vor fi rezolvate rapid. Infrastructura este complicata iar procesul de oprire a productiei este costisitor, inasa problemele au aparut pe fondul pandemiei.

Ce a generat scaderea pretului la Petrol?

Cererea scazuta din cauza pandeiei globale si potrivit explicatiei lui Bob Yawger

,,Nu mai exista spatiu de depozitare, asa ca aceasta marfa a devenit, practic, fara valoare. Iar cand se tranzactioneaza la preturi negative, inseamna ca se plateste pentru a-l tine departe de unitatile de stocare”, explica Bob Yawger, care supravegheaza piata de contracte futures in cadrul filialei din New York a grupului Mizuho, potrivit The Straits Times,,

In ce investim in aceasta perioada de criza economica?

Investitiile sunt cele mai importante in aceasta criza economica din 2020, daca aveti posibilitati si din informatiile asimilate din criza din 2008, cele mai bune investitii au fost in Imobiliare si terenuri. Nu este de exclus sa incepeti sa studiati si bursa, insa in acest caz trebuie sa aveti in plan un studiu mai amanuntit in ce actiuni investiti. Marii oameni de afaceri au vandut actiunile inainte de criza si acum vor recupera actiunile la un pret foarte mic, piata actiunilor va deveni foarte fluctuanta si trebuie sa aveti mare grija. Pentru ca destabilizarea vine si din partea puterii economice din Asia, USA si UE au realizat ca aceasta Forta economica asiatica are si ea reversul ei, in concluzie companiile din cele doua continente se vor dezvolta si unele ramuri economice vor creste in urmatorii ani. Piata economica se va rearanja si acest declin va revenii la normal treptat.

Buna ziua.