Petrolul si bursa. Nu întâmplător am ales acest titlu pentru cititori. În această perioadă economiile sunt greu încercate şi preţul petrolului este la un nivel istoric. În primă fază am încercat să facem un mic studiu personal şi după o analiză am ajuns la concluzia că această criză economică mondială este comparabilă cu cea din 1928. Impactul supraproducţiei a prelungit criza până în 1933.

Criza economică a avut efecte devastatoare atât în țările puternic industrializate, cât și în cele mai puțin dezvoltate. Mineritul și exploatarea lemnului au avut probabil cea mai dramatică scădere, deoarece cererea scăzuse puternic iar alternativele de reangajare a muncitorilor mineri sau forestieri în alte sectoare erau cele mai reduse.

Schimbarea indicatorilor economici 1929-1932

Statele Unite ale AmericiiMarea BritanieFranțaGermania
Producție industrială−46%−23%−24%−41%
Prețuri angro−32%−33%−34%−29%
Comerț extern−70%−60%−54%−61%
Șomaj+607%+129%+214%+232%

Ce a generat această criză ulterior?

Această criză economică a avut ca efect creșterea rapidă a inflației și a șomajului. Oamenii au rămas fară un loc de muncă prin concediere şi astfel de la 3,5 milioane de șomeri până la criză, au devenit 15 milioane în timpul crizei. Majoritatea băncilor au dat faliment prin retragerea masivă de economii. De asemenea unele întreprinderi au intrat în faliment, iar venitul național al USA a scăzut cu aproximativ 30%.

Petrolul si bursa

Bursa de pe Wall Street

Ce fenomen a avut loc din cauza speculațiilor din anii 1929 și a nereglementării sistemului bancar și bursier? Sute de mii de americani investeau la bursă în acțiuni dintre care multe nu valorau sumele pentru cât se tranzacționau. Mulți dintre jucătorii de la bursă investeau bani împrumutați. Astfel au apărut „bulele speculative”. După un vârf înregistrat la 3 septembrie 1929 de 381.17, la 24 octombrie 1929 indicele Dow Jones a scăzut (s-au spart bulele speculative). Bursa era caracterizată prin faptul că, datorită panicii, toată lumea dorea să-și vândă acțiunile și foarte puțini erau dispuși să cumpere acțiuni, astfel că valoarea acțiunilor a scăzut dramatic.

Cei ce au avut de câştigat şi au rezistat în timpul crizei economice din 1929 au fost cei ce au investit în aur şi în terenuri.

Petrolul si bursa

Preţul petrolului în 2020 şi criza istorică

În 2020 prețul barilului de petrol fluctuează puternic, atingând chiar și un minim de 0.10 dolari. Carantina mondială impusă în majoritatea economiilor lumii a micșorat cererea de petrol. Statele Unite cunoaşte o scădere la un nivel istoric a preţului barilului de petrol. Este greu de crezut că problemele din industria petrolului vor fi rezolvate rapid. Infrastructura este complicată, iar procesul de oprire a producţiei este costisitor.

Ce a generat scăderea preţului la petrol?

Cererea scazută din cauza pandemiei globale şi potrivit explicaţei lui Bob Yawger

,,Nu mai exista spaţiu de depozitare, aşa că această marfă a devenit, practic, fără valoare. Iar cand se tranzacţionează la preţuri negative, înseamnă că se plateşte pentru a-l ţine departe de unităţile de stocare”, explică Bob Yawger, care supraveghează piaţa de contracte futures în cadrul filialei din New York a grupului Mizuho, potrivit The Straits Times„

În ce investim în această perioadă de criză economică?

Investiţiile sunt cele mai importante în această criză economică din 2020. Dacă aveţi posibilităţi financiare şi din experienţa avută în urma crizei din 2008, puteţi investi în imobiliare şi terenuri. Nu este de exclus să începeţi să studiaţi şi bursa, însă în acestă situaţie trebuie să aveţi în plan un studiu mai amănunţit în ce acţiuni investiţi. Marii oameni de afaceri au vândut acţiunile înainte de criză şi acum le vor recupera la un preţ foarte mic. Piaţa acţiunilor va deveni foarte fluctuantă şi trebuie să fiţi precauţi. Destabilizarea vine şi din partea puterii economice din Asia, USA şi UE. Acestea au realizat că această forţă economică asiatică are şi ea reversul ei. În concluzie companiile din cele două continente vor dezvolta şi unele ramuri economice care vor creşte în urmatorii ani. Piaţa economică se va rearanja şi acest declin va reveni treptat la normal.

By eugen

Buna ziua.
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security