OncoGen Timisoara acuza Chinezii pentru patentul vaccinului Covid-19
OncoGen Timişoara acuză chinezii pentru patentul vaccinului Covid-19

Pe data de 8 Februarie am publicat (împreună cu echipa de la OncoGen) Prof. Dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului OncoGen, instituție de cercetări medicale alăturată Spitalului Județean Timișoara și șeful Departamentului de Științe Funcționale și al disciplinei de Imunologie de la UMF Victor Babeș   (tehnologie care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte)

OncoGen avea postat acestă informaţie referitor la tehnologia vaccinului cu 2 săptămâni înaintea chinezilor.

Tehnologia care fusese postată pe site-ul oncogen.ro cu circa 2 săptămâni înainte. Relateaza Prof. Dr. Virgil Păunescu pe pagina sa de facebook. ,,Astăzi am aflat că pe data de 3 Martie, niște cercetători chinezi au publicat un articol aproape identic cu al nostru”  https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.03.03.962332v1 

Directorul OncoGen Prof. Dr. Virgil Păunescu afirmă că a fost contactat de Ambasada Chinei pe acest subiect și au avut o corespondență cu cercetătorii chinezi.

Declaratia Prof. Dr. Virgil Păunescu

Ceea ce nu v-am spus este că în data de 4 Februarie am fost contactați de Ambasada Chinei în România cu rugămintea de a colabora cu cercetătorii chinezi la punerea în practică a acestei tehnologii. Noi am fost de acord și avem corespondență pentru a dovedi acest lucru. Dar nu am fost de acord ca ei să își insușească rezultatele muncii noastre și apoi să apoi adauge „All Rights Reserved”. Așa că în timp ce presa românească relata, uneori ironic, cercetătorii chinezi se inspirau la greu. Oricum noi mergem înainte cu punerea în practică a tehnologiei noastre,… deși autoritățile române au văzut nenumărate referințe la acest vaccin, nimeni nu s-a oferit să ne întindă o mână de ajutor”, scrie Virgil Păunescu.

În luna februarie cercetătorii timișoreni de la Oncogen anunțau că se află la un pas de crearea unui vaccin împotriva COVID-19, lipsa unui aparat sabotează această realizare uriașă.

Suntem singuri că statul român susţine acest institut în finalizarea vaccinului. Până când nu avem un comunicat oficial, vă recomandăm respectarea legilor din România cu privire la această situaţie de criză.

Stăm acasă !


Buna ziua.