Coronavirusul un motiv de Panica?
Coronavirusul un motiv de Panica?

Coronavirusul un motiv de Panica?

Nu de mute ori acest fenomen de panica este prezent pe planeta noastra si in acest moment ne loveste in mod direct. Haideti sa aprofundam acest fenomen care are in primul rand un impact psihologic la un nivel ridicat.

Prima forma de manifestare este panica la care se poate ajunge uneori in astfel de situatii. Un scenariu care este inevitabil daca ne gandim cum in urmatoarele sapatamani virusul impacteaza din ce in ce mai multi oameni si nu ma refer la nivelul de raspandirea virusului in sine, informatiile care sunt in asa fel livrate incat pot bloca economia unor tari. Ganditi-va cum economia este afectata la acest moment, China nu mai poate exporta aproape nici un produs finit catre Europa si statele ce depind de aceasta natiune, mai sunt si materiile prime si multe alte lucruri aparent minore.

Inainte de panica trebuie sa te informezi si cand spun sa te informezi sa mergi la sursele sigure, medii de informare oficiale. Daca tu propagi zvonuri in mediile de socializare (Facebook) si postezi ce crezi ca este viral la nivel de informatie pentru trafic la unele conturi, nu vei face decat confuzie in randul prietenilor tai si chiar mai mult. In plina era de comunicare unde omenirea are acces la informatie foarte rapid. Sunt de parere ca poti pune acel filtru inteligent si sa cerni informatia.

Ce simptome are coronavirusul.

Simptomele date de catre coronavirus sunt asemănătoare unei viroze și se pot agrava în funcție de problemele de sănătate ale fiecărei persoane. In cazurile ușoare daca aveti simptome de tip răceală ușoară medicul recomanda să nu mergeți la spital pentru că riscați  să vă îmbolnăviți acolo. Tratament în cazurile ușoare sunt suficiente medicamentele care scad febra și antiinflamatoarele în cazul durerilor musculare. In mod deosebit dacă ne simțim foarte  rău, și mai ales dacă bănuim că am intrat în contact cu cineva care vine dintr-o zonă infectată, poti apela la Serviciul de ambulanta/112.

Coronavirus, explicatia medicului alergolog Virgil Paunescu.

Ce ne explica una dintre persoanele avizate in acest domeniu, domnul doctor Virgil Păunescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, șeful Centrului OncoGen din Timișoara in cadrul emisiunii Radio România Actualități, (sursa acestei informatii).

“Coronavirusurile sunt o clasă de viruși care îmbolnăvesc animalele, însă au suferit mutații și au reușit să îmbolnăvească și oamenii, Cea mai mare problemă este dată de virulența acestui coronavirus. Nu există nicio țară care să aibă facilități de carantină și de spitalizare, care să țină piept virulenței  unei asemenea gripe. Am numit momentul acesta examenul unei generații. Trebuie evitată panica, dar eu prefer omul atent in locul celui nepăsător și indolent. Aș fi tentat să cred că se va ajunge aproape sigur la pandemie. Aș fi tentat să cred acest lucru, dar încă nu știu ce efect are schimbarea climei, în sensul că  se va încălzi vremea. Încă nu știm dacă este virus sezonier Izolarea orașelor nu face decât să întârzie răspândirea bolii, blochează economia, sperie lumea, dar virusul e atât de agresiv în a contamina alte persoane, încât aș fi tentat să cred că nu facem decât să întârziem lucrurile“, opinează  profesorul universitar Virgil Păunescu, medic primar alergologie și imunologie clinică, șeful Centrului OncoGen din Timișoara.

Coronavirusul un motiv de Panica?
Coronavirusul un motiv de Panica?

Ce masuri de protecție putem lua împotriva corona-virusului?

Evtati zonele aglomerate de persoane, respectarea strictă a regulilor de igienă clasică, precum spălatul corect pe mâini și evitarea contactului cu persoanele care au viroze sunt recomandările medicului Virgil Păunescu în această perioadă.

Să purtăm măști, în special cei infectați, să stăm la distanță de persoane, să eviți contactul la mai puțin de 1 metru de restul persoanelor și să te speli pe mâni, să folosești servețele dezinfectante. Comunicarea este esențială pentru că nu avem tratament. Mortalitatea este mică, astfel încât nu ar trebui să ne sperie chiar atât de tare“.

Ce sugestii avem pentru dumneavoastra.

Sugestii :

Coronavirusul un motiv de Panica?
  • Evitati zonele unde sunt aglomeratii de oameni pe cat posibil.
  • Evitati contactul cu persoane care sunt posibil suspecte de viroza.
  • Evitati contactul cu suprafete din mijloacele de transport.
  • Spalati-va pe maini.
  • Nu abuzati de serviciul de ambulanta si numarul de urgenta 112 decat in cazuri extreme.
  • Incercati sa nu propagati panica prin comportament excentric

Sursa acestei informatii este din cadrul emisiunii “Serviciul de noapte cu Maria Țoghină, de la Radio România Actualități.

Buna ziua.