Tesla Motors

Tesla Roadster este  prima mașină sport 100% electrică.

A doua mașina produsă de brandul Tesla este Model S, 100% electric sedan de lux. Mai sunt inca 2 modele in dezvoltare: Model X si Model 3. In iunie 2015, vanzarile Model S au trecut pragul de 75,000.

Tesla  Motors

Tesla mai produce baterii Li-Ion pentru Daimler si Toyota. CEO-ul Elon Musk vede Tesla ca pe o companie independenta. Scopul de a produce la un moment dat masini ieftine pentru consumatori. Pretul pentru Model 3 va incepe de la 35,000$ inainte de taxe si va intra in productie din 2017.

Brandul Tesla a oprit productia Roadster in US in August 2011. Pe 26 marti 2009 , Tesla a prezentat Model S , o masina 100% electrica sedan. In Decembrie 2012, Tesla avea un staff de aproape 3,000 de angajati. In ianuarie 2014 numarul s-a dublat.

Brandul Tesla Motors a aparut in Iulie 2003, finantata de Martin Eberhard si Marc Tarpenning. Amandoi au avut un rol activ la startul companiei pana Elon Musk a venit la conducere. Marele tel al companiei este sa comercializeze masini electrice. Incepand cu modelul  sport electric si apoi cat de rapid se poate la masini pentru consumatori, masini sedan si compacte.

Elon Musk a avut un rol activ in companie, supravegheat dezvoltarea primului model Roadster pana la cel mai mic detali. Elon Musk nu s-a implicat in operatiunile zilnice financiare. In prima faza, Elon Musk a finantat compania cu 7,5 milioane $, bani personali.

De la început Musk a menținut politica in companiei, să producă la un moment o mașină electrică pentru orice om. Musk a primit în 2006 Global Green și 2007 Index Design pentru design-ul Tesla Roadster.

 

 

 

Buna ziua.