Tohani ”Toscana” de Romania!

Tohani ”Toscana” de Romania! Tohani ''Toscana'' de Romania!

Tohani  podgorie datata din 1773.

Un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei, un pitoresc ce are aer mediteranean. Povestea locului este cea a iubirii dintre Principele Nicolae și Ioana Doletti.

 Frumoasa poveste de dragoste cu gust fin si  frumusetea feminina din Tohani

La Tohani, fratele regelui Carol al II-lea Principele Nicolae are prima si ultima lui traire de dragoste fata de Ioana Doletti, o femeie deosebit de frumoasă,dar  fără sange nobilă. In ciuda vointei impuse de ctre  casa regala, Principele Nicolae şi Ioana oficiaza casatoria în secret pe 28 octombrie 1931 la Biserica şi Primăria din Tohani.

Atunci principele pierde si drepturile regale, el ramane cu  Ioana Doletti moșia de la Tohani.

De atunci, toți cei care au ales să se oprească la Tohani – pentru un timp sau pe viață – au cunoscut și au simțit pasiunea pe care acest loc o inspiră oamenilor.

Drumul ce strabate domeniul de vinuri Tohani este magnific si autentic. Daca doresti o experienta si senzatia ca esti pe un taram de vis, atunci poti strabate acest drum. Inca de la inceput poti simntii briza marii, chiar daca marea este departe si cum stanca iese la suprafata prin pamantul roditor de vin.

Tohani, un loc din Romania mediteranean

Arhitectura din domeniul de vinuri Tohani prinde viata incet si cu un aer ”mediteranean” dar romanesc. Constructiile sunt placate cu piatra si alaturi de peisajul minunat plin de vitalitate si energie pozitiva fac un intreg. Pitoresc si schimbator atunci cand toamna tarzie apare, Tohaniul este un  loc bun pentru fotografii profesionisti.

Tohani-vunuri alese

DIN 1773, TOHANIUL A ATRAS OAMENI CU HAR, CARE AU IUBIT VIA, AU MUNCIT-O, AU ÎNȚELES-O ȘI I-AU AMPLIFICAT FORȚA CREATOARE. DE AICI, DIN INIMA DEALULUI MARE, DE PESTE 200 DE ANI, SE CREEAZĂ VINURI

VINUL TOHANI PRINCIPELE RADU

Creat la Tohani, premiat cu aur la Madrid.
Cu semnătură regală și apreciat de cei mai fini cunoscători, Principele Radu este un Merlot 100% produs din „via regală” de 0,7 ha din Tohani și vinificat in cel mai pur stil bordolez. Un vin foarte cizelat, cu puternice senzații de fructe supracoapte și cu o discretă influență a lemnului din baric, Principele Radu este vinul-omagiu al excelenței și tradiției.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.