Tohani ”Toscana” de Romania! Tohani ''Toscana'' de Romania!

Tohani  podgorie datata din 1773.

Un loc cu o putere aparte, care a influențat destine și a schimbat cursul istoriei, un pitoresc ce are aer mediteranean. Povestea locului este cea a iubirii dintre Principele Nicolae și Ioana Doletti.

 Frumoasa poveste de dragoste cu gust fin si  frumusetea feminina din Tohani

La Tohani, fratele regelui Carol al II-lea Principele Nicolae are prima si ultima lui traire de dragoste fata de Ioana Doletti, o femeie deosebit de frumoasă fără sange nobilă. In ciuda vointei impuse de ctre  casa regala, Principele Nicolae şi Ioana oficiaza casatoria în secret pe 28 octombrie 1931 la Biserica şi Primăria din Tohani.

 

Atunci rincipele pierde si drepturile regale, Ioana Doletti și moșia de la Tohani au rămas pasiunea lui pâna în ultima clipă.

De atunci, toți cei care au ales să se oprească la Tohani – pentru un timp sau pe viață – au cunoscut și au simțit pasiunea pe care acest loc o inspiră oamenilor.

 

Drumul ce strabate domeniul de vinuri Tohani este magnific si autentic. Daca doresti o experienta si senzatia ca esti pe un taram de vis, atunci poti strabate acest drum. Inca de la inceput poti simntii briza marii, chiar daca marea este departe si cum stanca iese la suprafata prin pamantul roditor de vin.

 

 

 

 

Arhitectura din domeniul de vinuri Tohani prinde viata incet si cu un aer ”mediteranean” dar romanesc. Constructiile sunt placate cu piatra si alaturi de peisajul minunat plin de vitalitate si energie pozitiva fac un intreg. Pitoresc si schimbator atunci cand toamna tarzie apare, Tohaniul este un bun loc bun pentru fotografii profesionisti.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

AVI, PRIMUL ASISTENT VOCAL IN LIMBA ROMANA de la Allview

Noul Duster de la Dacia intra pe teren

Adrian Vaida Mobilier din lemn masiv

Samus

Branduri românesti de succes

Comments

Reply comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.